Skip to main content

Een kilootje meer per dag?

Kalveren

Gezonde, zware rosékalveren. Het klinkt eenvoudig, maar als veehouder weet u dat het elke keer weer een uitdaging is. Die uitdaging gaan wij graag, samen met ons zusterbedrijf Tentego, met u aan door middel van het COMPLEET concept.

Onze kracht

Unieke groeigarantie

Wij staan voor onze producten en werkwijze en garanderen u goede groei van de kalveren. Binnen het COMPLEET concept maakt u aanspraak op onze unieke groeigarantie. Samen streven we naar het beste resultaat!

Natuurlijk wilt u ook graag inzicht in de prestaties van uw dieren. U krijgt van ons een voeropname analyse op basis van uw eigen input. Ook krijgt u een financiële rapportage. We vergelijken de prestaties van uw bedrijf (anoniem) met gelijkwaardige bedrijven en gemiddeld sector resultaat. Zo weet u precies waar u staat.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kiest voeders uit het assortiment van Brons en Tentego op basis van de rantsoenberekening die wij voor u uitvoeren. U wordt intensief begeleid door onze specialisten waarbij u één vast aanspreekpunt heeft . Tijdens de opfokfase bezoekt deze specialist u minimaal 4x per ronde. Natuurlijk kunt u met al uw vragen en opmerkingen bij hem/haar terecht.

Startmelk

SPRINTSTART

Volledige startmelk met 30% magere melkpoeder. Voor een veilige start en goede groei.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 22,5% vet 17,5%

SUPERSTART

Volledige startmelk met hoogwaardige zuivel- en plantaardige grondstoff en, voor een snelle start met een goede ruwvoeropname door het kalf.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 21% vet 18,3%

TOP

Volledige, luxe en smakelijke startmelk met 51% magere melkpoeder voor een 100% veilige top start.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 22% vet 17,5%

SUPER

Volledige startmelk met 25% magere melkpoeder voor een veilige start met goede groei.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 22,5% vet 17,5%

SPECIAAL

Volledige startmelk met hoogwaardige zuivelgrondstoff en voor een snelle start met een goede ruwvoeropname door het kalf.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 20,5% vet 17%

ECONOMIC

Volledige startmelk die een goede groei tegen de laagste kosten laat zien.

 • Warm oplosbaar op 65°C.
 • Eiwit 21,5% vet 17%

Onze producten

Goede voeders, gezond vee en effciënte bedrijfsvoering. Ze hebben alles met elkaar te maken. Met Brons bereikt u het optimale resultaat voor uw rosé kalveren. Met Brons gaat u voor goud!

R-VOERLIJN

De R-brokken voerlijn is opgebouwd in fases en is geschikt voor kalveren van 12 tot 34 weken. U start met een rustige brok als de kalveren net zijn aangekomen of verhuisd met de R-brok 10. Met
de R-brok 11 stimuleert u de karkasgroei door voldoende eiwit te voeren en er voor te zorgen dat de kalveren veel moeten eten. Als deze fase afl oopt, stapt u over op R-brok 12, in deze fase
verhoogt u de energie in het voer. Tot slot voert u R-brok 13. Hier is de energiegehalte op het hoogst om te zorgen voor een goede vleesbedekking met voldoende vetlaag er op.

STRUCTO VOERLIJN

Een voerlijn geschikt van nuka tot starter, oftewel tot een leeftijd van circa 12 weken. Naast melk start u met Structo 1. Dit is een zeer smakelijke brok voor een goede opname in de eerste weken. U voert hiernaast enkel stro. Wanneer de kalveren worden afgebouwd van de melk gaat u over op Structo 2. U voert Structo 2 tot een leeftijd van 12 weken of tot ze naar het volgende bedrijf gaan. Naast stro begint u met nu ook met het voeren van snijmaïs, opbouwend tot 30%.

KRACHTVOEDERS ROSÉ

Bij Brons werken we met uitgekiende voerprogramma’s voor starters, jong-rosékalveren en oud-rosékalveren. We hebben daarvoor verschillende producten en kijken altijd naar het totale voerprogramma. Voor de rosé kalveren hebben we 3 voerlijnen ontwikkeld. Naast de reguliere voerlijnen maken we ook klantspecifieke voeders. Onze specialisten adviseren u graag bij het maken van een keuze voor een voerlijn of klantspecifiek voeder. Wij zetten ons in om uw doelstellingen te behalen.

COMBI VOERLIJN

Deze voerlijn wordt veel toegepast bij vrije kalverhouders. U houdt steeds hetzelfde combi voer. Er zijn 3 soorten, afhankelijk van wat de klant zelf ter beschikking heeft . U voert een combi voer met enkelvoudige grondstoffen zoals maïsmeel, tarwemeel en bijproducten. Combi voer wordt niet geperst.

BEDRIJFSSPECIFIEKE VOEDERS

Naast de reguliere krachtvoeders maken wij bedrijfsspecifieke voeders. Aan de hand van kuilmonsters analyseren we de voedingswaarde van uw snijmaïs. Vervolgens stellen we het krachtvoer samen. Maatwerk dus. Uw kalveren krijgen op het juiste moment de juiste voedingsstoffen. De doordachte eiwit- en energiebalans vertaalt zich in topprestaties en dieren die blaken van gezondheid.

KALVERMELK ROSÉ

De kalvermelk van Tentego is van goede kwaliteit. Tentego heeft jarenlange ervaring in het vervaardigen van hoogwaardige kalvermelk. Op basis van deze ervaring, nieuwe ontwikkelingen en gedegen onderzoek heeft Tentego een assortiment kalvermelk ontwikkeld dat aansluit op de behoeft en van het rosé kalf. De kalvermelk is verkrijgbaar in zakgoed en bulk. Van iedere soort is een variant beschikbaar speciaal voor gebruik in de kalverdrinkautomaat.

Service

Bij Brons bent u zeker van hoogwaardige voeders. Gezond vee heeft echter meer nodig dan enkel goede voeders. Wij willen het maximale uit de dieren halen. Wij doen daarom meer!

KLIMAATKAST

Met de klimaatkast kunnen wij relatief eenvoudig het klimaat in de stal testen. Dit doen we wanneer we twijfelen aan het stalklimaat. We hangen de klimaatkast op bij u in de stal. De kast meet het CO2 gehalte en de ammoniak, de luchtvochtigheid en temperatuur in de stal. Via een website kunnen we de gegevens uitlezen. Buiten de stal wordt een externe kast geplaatst die is verbonden met de klimaatkast binnen. Deze meet de temperatuur en luchtvochtigheid buiten.

MESTZEVEN

Wij berekenen voor u het rantsoen voor de dieren. Natuurlijk willen we er ook zeker van zijn dat het voedsel goed is verteerd. Dit doen we door de mest te zeven. We doen dit met name bij rose’s in de afmest periode. We scheppen verse mest van de roosters en doen dit in de zeef.  De mestzeef bestaat uit 3 lagen waarbij de zeven verschillende groottes hebben. Door met water te spoelen zeven we de grote en kleine delen uit elkaar en kunnen we zien wat er nog onverteerd is.

Ook gebruik maken van onze service?

Neem contact met ons op.

Kalverhouder Hooijer

‘Erg tevreden met het Compleet concept van Brons en Tentego. De begeleiding is goed en de resultaten ook!’

ONZE KRACHT

Brons heeft een prachtig assortiment voeders ontwikkeld voor melkvee, kalveren en varkens. ‘Hier zijn we trots op. Onze kracht zit hem in het produceren van klantspecifieke diervoeding. Voeders afgestemd op de behoeft es van het dier en de wensen van de klant.’

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Brons specialist

Neem contact op