Skip to main content

Starten met sterke biggen?

Varkens

Een sterke big is het begin van optimale vleesproductie. Maar het is helder: een big is zo gezond als zijn moeder is. Voor ons een reden om niet alleen voer te ontwikkelen voor biggen en voor vleesvarkens, maar extra veel aandacht te geven aan de zeug.

Onze kracht

We ontwikkelden een oplossing voor de kwetsbare periode tussen dracht- en zoogperiode. Geen transitievoer. Hoe minder voerwisselingen, hoe stabieler en sterker het varken. Hoe we dat doen? Ons voerprogramma voor de zoogperiode begint al op de eerste dag in de kraamstal. De zeug bereidt zich voor op optimale melkproductie, terwijl slimme toevoegingen zorgen voor schone darmen en een energieboost. Het resultaat? Een gezonde zeug met zware biggen die genoeg melk krijgen. De basis van rendement.

Brons heeft drie voerlijnen ontwikkeld

EURO VOERLIJN

De Euro voerlijn is gericht op snelle, hoge groei met een lage kostprijs. Een economische voerlijn. Deze voerlijn bevat een start-, overgang- en eindvoer.

PREMIUM VOERLIJN

Gezonde varkens en optimale groei, daar is de premium voerlijn op gericht. Premium Start, Premium Overgang en Premium eind helpen u dit te bereiken.

LUXX VOERLIJN

De meest luxe voerlijn voor de meer vleestypische varkens, met een vaak wat beperkte voeropname-capaciteit. Ook in deze lijn vindt u een start-, overgang- en
eindvoeder.

Onze producten

Goede voeders, gezond vee en efficiënte bedrijfsvoering. Ze hebben alles met elkaar te maken. Met Brons bereikt u het optimale resultaat voor uw zeugen en vleesvarkens. Met Brons gaat u voor goud!

Vleesvarkenvoeders

VLEESVARKENVOEDERS

Brons heeft een uitgekiend voederprogramma voor vleesvarkens. Uitgekiend, omdat wij vinden dat het voer afgestemd moet worden op de leeft ijd van het varken. Een big moet vlees aanzetten en heeft veel energie nodig. Hetzelfde voer zou 12 weken later voor overtollige energie en dus vetgroei zorgen. Daarom hebben we behalve startvoer ook een overgangsvoer en eindvoer.

Door deze voeders zorgvuldig te doseren en te mixen bereikt u een optimale groeicurve. Onze varkensspecialisten zijn hier nauw bij betrokken. Samen stemmen we uw voerschema af op uw koppel varkens. We volgen de resultaten en geven advies. Zo gaan we samen op weg naar goud!

Zeugenvoeders

ZEUGENVOEDERS

Onze zeugenvoeders houden rekening met de verschillende stadia van de zeug. Van berigheid tot dracht en melkproductie: uw zeugen krijgen wat ze nodig hebben.

Met het opfokvoer van Brons krijgt u vitale en vruchtbare gelten. Daarmee legt u de basis van een gezonde en productieve varkensstapel. Het speciaal door Brons ontwikkelde prelacto-voeder zorgt voor een geleidelijke overgang van drachtvoer naar lactovoer. Het lactovoer van Brons stimuleert en optimaliseert de biest- en melkproductie tijdens de zoogperiode. Als het na de zoogperiode weer tijd is voor inseminatie, zorgt het flush- en drachtvoeder van Brons voor maximale berigheid.

Het zeugenprogramma van Brons is toepasbaar op elk stadia van de zeug.

OPFOK ZEUGEN

Deze voeders zijn gericht op een goede ontwikkeling van de zeug, met goed beenwerk en een goede spekopbouw. Dit zijn de voeders Opfok 1 en Opfok 2.

LACTERENDE ZEUGEN

De voeders voor lacterende zeugen zorgen voor een goed geboorteproces met optimale biest en melkproductie. Prelacto, Euro Lacto Zeug en Lacto Zeug RC vallen in deze range.

DRACHTPERIODE

Hier vindt u de voeders voor een goede bevruchting, met een ideale spek opbouw en een vitale big ontwikkeling. Dit zijn Zeug Flush, Zeug dracht speciaal en Zeug dracht RC.

Biggenvoeders

BIGGENVOEDERS

Zoveel mogelijk gezonde biggen afleveren is een logische doelstelling, maar tegelijk ook uw uitdaging. Brons weet welke kwaliteit en samenstelling dat vraagt. Wij leveren een gespecialiseerd assortiment aan biggenvoeders, waarmee uw biggen vanaf dag één de beste voeding krijgen. Naast de voeders voor zogende biggen, produceert Brons ook voeders voor jong gespeende biggen. Hiermee hebben alle biggen dé ideale start, waardoor zij een gezonde groei laten zien in de verdere opfokperiode.

Bedrijfsspecifieke voeders

BEDRIJFSSPECIFIEKE VOEDERS

Ook voor bedrijfsspecifi eke voeders kunt u bij Brons terecht. Onze fabriek is hierop ingesteld. Vraag uw varkensspecialist voor meer informatie.

Biggenopfokstal

‘In onze eigen biggenopfokstal doen we tegenwoordig zelf onderzoek en voerproeven. Een groot voordeel, want om een vleesvarken goed te laten presteren is de biggenopfok een hele belangrijke schakel. De basis moet goed zijn’.

Voerbenutting/voederconversie scoort hoog bij Brons. ‘Weet je’, aldus Hans ‘Brons staat niet bekend vanwege de laagste prijs. Als de veehouders hun varkens zien en het eindresultaat, dan zijn ze vanzelf overtuigd. En daar gaan we voor’.

Hans van de Peppel

‘Ik weet niet alles. Ik zoek alleen wel net zo lang naar de oplossing tot ik het gevonden heb’

Goed is goed

Brons maakt hoogwaardige voeders. ‘Als het goed loopt op een bedrijf dan moet je hier ook niet aan lopen sleutelen’, aldus de Veenendaler. ‘Een big haalt het meest uit het zakje voer dat we al jaren maken. Continuïteit in voersamenstelling is belangrijk. Iets wat goed is, moet je niet veranderen.’

Gerrit wordt blij van een stal gezonde, vitale zeugen. ‘Hoe mooi is het als we de maximale melkproductie kunnen benutten voor de biggengroei, dat is een win-win situatie en daar wil ik graag aan bijdragen’.

ONZE KRACHT

Brons heeft een prachtig assortiment voeders ontwikkeld voor melkvee, kalveren en varkens. ‘Hier zijn we trots op. Onze kracht zit hem in het produceren van klantspecifieke diervoeding. Voeders afgestemd op de behoeft es van het dier en de wensen van de klant.’

Wilt u meer weten?

Neem contact op met uw Brons specialist

Neem contact op