Skip to main content

“Ik heb vier man personeel rondlopen die de kalveren voeren. Dankzij Structo Opfok weet ik zeker dat mijn kalveren altijd dezelfde voeding krijgen. Je kunt niet te veel krachtvoer of te weinig hooi geven. Die bak moet gewoon eens in de twee dagen leeg zijn. Simpeler kan niet.

We bieden Structo Opfok al direct na de geboorte aan. De kalveren eten dan nog niet zoveel, maar je ziet ze al wel regelmatig aan het voer likken en ruiken. Dat er Luzerne in Structo Opfok zit, helpt om ze aan het eten te krijgen. Dat zorgt voor een goede geur en smaak. Kalveren vinden het al snel heerlijk. De kalveren staan er hier nu perfect bij. Ze groeien goed en hun vacht glanst. Dat komt natuurlijk niet alleen door het voer, maar ook door de inrichting van de stroboxen en de manier waarop we ze verzorgen.

Maar goede voeding speelt absoluut een rol. We hebben nu ook minder last van coccidiose. En vroeger viel er nog wel eens hooi door het voerrek op de roosters, waardoor die verstopt raakten. Dat is nu niet meer het geval. Ik wil in ieder geval niet meer anders en denk dat het gemak van compleetvoer interessant is voor zowel kleine als grote melkveehouders.”

Getest samen met kalverhouders
Opfok is ontwikkeld en getest samen met kalverhouders uit heel Nederland. De resultaten? Kalveren die Structo Opfok eten, groeien in de eerste 10 weken met gemiddeld 900 tot 1.000 gram.